NovaHestia Renkum - Persoonlijke Begeleiding en Carrièreplanning  

Persoonlijke Begeleiding en Carrièreplanning

Supervisie

Supervisie is vergelijkbaar met coaching, maar het accent ligt meer op het preventieve: het realiseren van persoonlijke leerdoelen en het ontwikkelen van een eigen werkstijl. Onder begeleiding van een supervisor ga je aan het werk om je verder te ontwikkelen. Dit gebeurt door te reflecteren op je persoonlijke denken, voelen en handelen in werksituaties, waardoor je meer inzicht krijgt in je eigen manier van werken.

Gedurende een bepaalde periode heb je regelmatig, bijvoorbeeld eens per twee weken, gesprekken met de supervisor. Tijdens die gesprekken neemt de supervisor samen met jou door hoe je werkuitvoering de afgelopen tijd is geweest en wat je daarbij hebt gevoeld. Aan de hand van concrete leerdoelen ga je aan de slag met andere manieren van werken, die tijdens het volgende gesprek worden geëvalueerd. Zo ontstaat een leercirkel van reflecteren, inzicht verwerven, experimenteren en evalueren.

Voor supervisie komen over het algemeen medewerkers in aanmerking die beroepsmatig met mensen werken en die met minimaal twee niveaus in de organisatie te maken hebben, zoals leidinggevenden, managers, docenten, dienstverleners en hulpverleners.

 

Terug naar de pagina "Persoonlijke begeleidingstrajecten"

 

| omhoog |